Thursday, August 20, 2009

Salam Ramadhan Al - Mubarak!

video


"Ku mengharapkan Ramadhan kali ini penuh makna, agar dapat ku lalui dengan sempurna..."

Wali Band - Kekasih Halal

video


Aku telah lelah
Memilih memilah mencari wanita
Siapakah dirinya
Yang kan menjadi kekasih halalku

Tiba-tiba aku terpana
Ada kejutan tak terduga


Dia gadis berkerudung merah
Hatiku tergoda tergugah
Tak cuma parasnya yang indah
Dia baik dia solehah

Dia gadis berkerudung merah
Bawalah diriku padanya
Tak akan habis ku berdoa
Jadi kekasih halalnya

Jadikan diriku halal
Memeluk halal menciummu
Lekaslah jangan tunda
Untuk menjadi kekasih halalku

Itu itu dia gadis berkerudung merah
Hatiku tergoda tergugah
Tak cuma parasnya yang indah
Dia baik dia solehah

Big Day..No, it's BIGGEST...

Alhamdulillah syukur, dapat juga panggilan ke interview PTD nie akhirnya. Tarikhnya pada 2hb September 2009 di SPA Malaysia Jalan Cenderasari.

Masa yang ada agak-agak cukup la kalau nak prepare. Rasanya tak banyak, kena tau kes-kes yang hangat di pasaran pada masa sekarang seperti krisis ekonomi dan H1N1 serta dasar-dasar kerajaan sekarang, iaitu 1Malaysia, mungkin jugak unity government.

Harap aku dapat buat yang terbaik dan dapat jawatan nie. Pray for me and may God bless you. Wish me all the best.

;)

Monday, August 3, 2009

~ and so it begins...

Is this a new start of my life? A new adventure? Or a new journey? Perhaps.

I've tried not to be so excited, but I just can't help it. Yes, I'm happy right now and I'm so grateful to Allah s.w.t because give me this opportunity. Alhamdulillah, glad to see my name was listed PASS the exam for PTD Assessment Center (PAC).

I think this is just the beginning of my life, a fresh start maybe. After this, my aim is to do well for the interview and get the job. I'll do my best,definitely.

Pray for me!
(+_+)


Sunday, August 2, 2009

esok keja ~

Hurm...

Alhamdulillah esok aku dah start kerja dekat Jabatan Perangkaan Malaysia. Walaupun sekadar jawatan sambilan, aku tetap bersyukur. Dalam pada masa yang sama, aku masih berharap kerja yang lebih baik. Esok ada interview dekat Citigroup, aku berharap sangat semoga aku dapat kerja tue. Really big days tomorrow, hopefully everything's goes fine. =)